Your search results

Ga lokaal!!!!!

Posted by approved on april 2, 2018
| Blog
| 0

Als je door Istrië rijdt, kom je veel konoba’s tegen. Konoba betekent taverne en het is meestal een oud, stenen huisje met een traditioneel en gezellig interieur. Een konoba heeft geen uitgebreide menukaart maar het eten is puur Kroatisch. De ingrediënten komen van plaatselijke boeren en vissers en de gerechten worden door de eigenaar zelf bereid. Eten in een konoba is een unieke ervaring, een kans om het echte Kroatische leven te leren kennen en heerlijke zelfgemaakte gerechten te proeven, waarvan de recepten vaak generaties oud zijn.
De Istrische keuken is een mix van continentale en Mediterrane gerechten en Istrië wordt vaak een paradijs voor gastronomen genoemd. Istrië staat bekend om haar vis en zeevruchten, olijfolie, Boškarin, het lokale rundvlees, prosciutto en om zelfgemaakte pasta zoals ‘fuži’ en ‘pljukanci’.
De meest bekende pastagerechten zijn fuži in wild-saus, pljukanci in prosciutto-saus, fuži in truffelsaus en pljukanci met asperges.
Truffels uit Istrië zijn echt een delikatesse. Er zijn witte en zwarte truffels en deze zeer gewaardeerde zwam is echt een juweeltje van de gastronomie in Istrië.

Tip: Zelf heb ik mijn tong laten strelen bij ‘Konoba Jure’ in Rovinj. Na een voorgerecht van schapenkaas met prosciutto, drie verschillende pastagerechten een taartje en pannenkoekje met een noten crème, kan ik zeggen, dat ik nog nooit zo heerlijk gegeten heb!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Istrië in Kroatië?

Neem contact op met Linda