Your search results

Magisch Oprtalj

Posted by approved on mei 28, 2019
| Blog
| 0
Oprtalj is een klein pittoresk stadje in het noordwesten van Istrië. Het bevindt zich op een vlakke heuveltop boven de Mirna-rivier, tegenover Motovun. Vanaf hier kunt u heel Istrië zien, van de berg Učka tot Triëst en de westelijke kustlijn. Het wordt gesierd door het milde mediterrane klimaat, zonnige heuvelhellingen en betoverend groen.
Hier heeft de natuur de choreografie geschreven voor een van de meest speelse hoofdstukken van het Istrische landschap, die bij elke stap speciale charme en schoonheid van het leven uitademt. Deze kleine plaats kenmerkt zich door een weldaad van rust met een enkel stenen paleis en een kerk met een klokkentoren, de rijen stille stenen steegjes en oogverblindend uitzicht over de omgeving. Het werd al in 1102 genoemd als een stedelijke woning van feodale heren en ambachtslieden …
Primaire harmonie van Istrische diversiteit, een perfecte mix van de geest van het verleden en het moderne tijdperk.
Stap ook even binnen bij het Atelier The Golden Circle van de nederlandse Minke van Ingen, waar zij uiteenlopende zelfgemaakte artikelen verkoopt. Snuffel tussen de originele producten en geniet van de gastvrijheid van Minke en haar dorp!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Istrië in Kroatië?

Neem contact op met Linda