Your search results

Kunst en cultuur

Het landschap van Istrië is een prachtige omgeving door het rijke culturele erfgoed, zoals de prehistorische vindplaatsen, het Romeinse amfitheater en monumenten, de byzantijnse mozaïeken, fresco’s, twee- en drielichten, middeleeuwse kastelen, gotische kathedralen en barokke paleizen, gebouwen uit de Venetiaanse tijd, Habsburgse architectuur en dat is nog maar een gedeelte van de rijkdommen die je kunt bezichtigen.

Het speciale aan Istrië zijn de waardevolle overblijfselen van kerkelijke architectuur zoals fresco’s in kerkjes in het binnenland van Istrië, die getuigen van de rijke geschiedenis die je hier met eigen ogen kunt beleven. Er zijn veel oude documenten en waardevolle boeken die in archieven bewaard worden. Talloze musea, collecties, galerieën, monumenten die je door heel Istrië kunt bezoeken.

Bezoek steden en plaatsjes op schilderachtige heuvels, maar ook aan de kust, langs verlaten plekken en weggetjes… Raadpleeg mijn tips over bezienswaardigheden en activiteiten en ontdek Istrië!

 

Reserveringsverzoek indienen?

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Istrië in Kroatië?

Neem contact op met Linda