Your search results

Spectacvla Antiqua

Posted by approved on juli 11, 2018
| Blog
| 0

Pula, Arena (amfitheater)

De Arena in Pula is het 6e grootste gebouw onder de vergelijkbare gebouwen in de wereld, waar plaats is voor 23.000 toeschouwers. In het Romeinse Rijk werden arena’s gebouwd als entertainment om te kijken naar wrede gladiator wedstrijden en gevechten met wilde dieren.

De gekochte gladiatoren waren meestal criminelen, oorlogsgevangenen en slaven, die werden getraind voor gevechten, die alleen dienden om het publiek te vermaken, niet om de vijand direct te verslaan. De binnenkomst van de gladiatoren in de Arena was een geweldige show met gouden schilden, kleding in een kleur die overeenkomt met rode wijn, begeleid door het geluid van trompetten. Hun uiterlijk, met metalen schilden en de helmen op hun hoofden, was intimiderend en op die manier vierden ze de kracht en de angstloze verschijning.

Als een gladiator meerdere keren won, kon hij de ‘houten zwaard van vrijheid’ winnen. Deze gladiatoren verkregen grote roem bij de keizers en het volk. Ze konden doorgaan met vechten of nieuwe gladiatoren trainen.

Spectacvla Antiqua vindt één keer per week plaats in het amfitheater van Pula, van eind juni tot begin september, behalve gedurende het Pula film festival. In de avonduren wordt de Arena de plek voor gladiator gevechten, workshops en hebben bezoekers de mogelijkheid om oude Romeinse kleding en haarstijlen te bekijken, terwijl hierover alles wordt uitgelegd.

Door het presenteren van de traditie en het erfgoed komt de Romeinse geschiedenis en beschaving tot leven in de Arena.

Ticketprijzen: 70 Kuna, kinderen 30 Kuna

Verkoop ticket: Arena kassa

www.spectaculaantiqua.com

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Istrië in Kroatië?

Neem contact op met Linda