Your search results

De verborgen geheimen van Istrië

 

Waterval Zarecki krov

Het is even zoeken, maar vanaf Zarecje, 5 km ten oosten van Pazin, ligt een verlaten imposante waterval. Een oase van rust en een indrukwekkend natuurverschijnsel. Laat je betoveren en geniet van deze bijzondere plek.

 

 

Molen en waterval Kotle bij Kotli

Ten noorden van Hum ligt het dorpje Kotli, met haar molen en waterval Kotle. Een heerlijke, bijzondere plek om even heel relaxed te genieten van je omgeving. Vergt wel enig klimwerk, maar het is goed te doen. Een indrukwekkend waterpartij. Naast de waterval is een mooi restaurantje, waar je heerlijk even kunt zitten. Als je toch in de buurt bent is deze plek zeker een bezoekje waard.

 

 

Uitzicht bij Rakalj

Een mooie rustige plek om de ruige oostkust te bewonderen is het uitkijkpunt bij Rakalj. Vanaf Rakalj rijd je richting de Stari Rakalj. Geniet van het verkoelende briesje door je haren, want het waait er vaak net iets meer. Dit prachtige uitzicht heeft een aantrekkend effect en zorgt voor een onuitwisbare herinnering.

 

Idylisch dorpje Brseč

Rijd je vervolgens een uurtje noordelijker, iets voorbij Plomin, ligt aan zee het zeer idyllische dorpje Brsec. De lieve kleine straatjes en prachtige huizen zorgen ervoor, dat je je in een sprookjeswereld waant. Het uitzicht op zee is prachtig. Vlakbij Brsec kun je via een looppad het Klancac strand bereiken. Prachtig! Maar in het hoogseizoen is het niet echt een verborgen geheim en kan het er aardig vol zijn….

 

 

Het kleinste stadje ter wereld: Hum

….. eigenlijk ook geen verborgen geheim, maar meer dan de moeite waard om te bezoeken, is het kleinste stadje van de wereld, Hum! Een werkelijk prachtig stadje, waar je in korte tijd heerlijk kunt rondwandelen. Het is een stad, want het bestaat uit een kerk, stadhuis, een begraafplaats en het heeft twee straten. Vergeet niet een flesje Briska te kopen in het oude schoolgebouw, een oud traditioneel drankje, dat gemaakt is volgens een celtisch recept. Dus Hum ook niet overslaan….

 

Ruïne Dvigrad

Waan je in de middeleeuwen en breng een bezoek aan de ruïne in de verlaten stad Dvigrad van rond het jaar 1000. Het werd verschillende malen verwoest en weer opgebouwd om uiteindelijk na een pest- en malariaplaag in de 17e eeuw definitief verlaten te worden. Een burcht, waar je heerlijk kunt ronddwalen en die door de bewoners uit de omgeving wordt gerenoveerd. Vanaf Kanfanar rijd je er in 5 minuten naar toe.

Reserveringsverzoek indienen?

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Istrië in Kroatië?

Neem contact op met Linda